Rólunk

Fogászatunk régi fogorvos dinasztia. Családunk több évtizedes fogorvosi tapasztalatára alapozva, a Claro-Dent fogorvosi klinikán magas szakmai hozzáértéssel és különleges bánásmódban részesülve pácienseink visszanyerik csillogó mosolyukat.

A Porcza-Dent fogorvosi rendelőt 1991-ben alapítottuk. Ötvözve a 30 év tapasztalatát a fogorvoslás új technikai vívmányaival és egyensúlyba helyezve az esztétikai szemléletmódot a funkcionalitással egy fiatal dinamikus csapat keze alatt 2008-ban megszületett a Claro-Dent esztétikai fogászat.

Bővebben

Fogászati Szolgáltatások

 • Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat

  Esztétikus tömések
  Gyökértömések
  Direkt héjak

 • Fogpótlások

  Fogpótlások

  Koronák, hidak
  CERCON
  PROCERA
  Fogsorok
  Implantológia

 • Diagnosztika

  Diagnosztika

  Panoráma röntgen
  Intraoral röntgen
  Oral kamera

 • Kozmetikai fogászat

  Kozmetikai fogászat

  Fogfehérítés
  Fogékszer
  Smile makeover

  Diagnosztika

  Munkánk során a legfontosabb feladat a betegségek precíz felismerése. Fogorvosi rendelőinkben teljeskörű diagnosztikát végzünk! Ennek része a kórelőzmények megismerése, a szájüreg manuális vizsgálata, valamint röntgenfelvétel készítése.

  • Panoráma röntgen

   Panoráma röntgenre számos okból lehet szükség. Fogorvosa ha szeretne teljes képest kapni fogairól és a csontozatáról ezt elkészíti, vagy góckutatás szempontjából is az egyik leghatékonyabb megoldás.

  • Intraoral röntgen

   Segítségével 1-2 fogra eső területet vizsgálhatunk, jó felbontásban. Gyökérkezeléshez, régi tömések, pótlások alatt megbúvó szuvasodások felderítéséhez nélkülözhetetlen.

  • Oral kamera

   Az orál kamera használatának egyik legfőbb előnye, hogy pácienseink pontosan láthatják, mi történik a szájukban.

  Kozmetikai Fogászat

  A kozmetikai fogászat az esztétikai fogászat továbbfejlesztett változata. Célja az ideális, tökéletes mosoly megteremtése a hibátlan fogsor kialakításán keresztül.
  A kozmetikai fogászat során a fogorvos már nem csak a természetes fogazathoz illeszkedő restaurációkat végez, hanem páciense igényeinek megfelelően igyekszik az ideális, hibátlan mosoly helyreállítására, megteremtésére. Ez sokszor több, tervezett, lépésekből álló kezelési sorozat. A kozmetikai fogászat célja: a páciens fogazatának legesztétikusabb helyreállítása – legtöbbször egy fiatalosabb mosoly megteremtése – és ezáltal sokszor önbizalmának, társadalmi pozíciójának megerősítése is.
  • Fogfehérítés

   Az amerikai „Szilícium-völgyben” kifejlesztett Beyond rendszer már Magyarországon is hozzáférhető néhány kifejezetten kozmetikai fogászatra specializálódott rendelőben. A módszer lényege, hogy a páciensnek elegendő egy alkalommal 3×20 percig a fogorvosi székben ülnie és ez alatt fehérednek ki fogai a kívánt mértékben. Ezt egy speciális halogén fényforrás és az általa aktivált fehérítő anyag teszi lehetővé. Az elért hatás azonnal értékelhető és általában jóval tovább is tart, mint az otthoni sínes módszer esetében. A nemzetközi vizsgálatok tanúsága szerint akár 5-8 árnyalatnyi világosodás is elérhető e módszerrel.

  • Fogékszer

   Egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez az aprócska kis kiegészítő, amely igazán feldobja a hölgyek mosolyát. Az általunk használt Swarovski kristály trendi, maximálisan nőies, különleges és teljes mértékben biztonságos.

  • Smile makeover

   A mosoly átalakítás leggyakrabban egy több lépésből álló kezelési sorozat, melynek célja, hogy páciensünk fogsorát az ideális formák, méretek, arányok és a fogakat körülvevő ajkak által meghatározott szimmetria viszonyoknak megfelelően változtatjuk meg.

   Ehhez mindenek előtt figyelembe vesszük a páciens véleményét, elvárásait, majd orvosi szempontból is analizáljuk a helyzetet. Ennek esszenciális eszköze az ún. extraorális fotózás, amikor is a fogorvos több szögből, különböző nagyításokban rögzíti a fogak képét digitális tükörreflexes fényképezőgéppel. Rendelőnkben a fent említett tervezés lépései az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia szigorú normái szerint történnek.

   Ma még akármennyire furán hangzik is, vannak az esztétikus megjelenésnek, egyáltalán a szép mosolynak kritériumai. A kozmetikai fogászatra specializálódott szakembernek ismernie kell azokat szabályokat, melyek alkalmazásával valóban attraktív módon tudja helyreállítani páciense fogazatát.

  Esztétikai Fogászat

  Az esztétikai fogászat nem különálló ága a fogászatnak, hanem egy más fajta megközelítése a beavatkozásoknak. Ennek során a fogorvos a természeteshez nagyban hasonlatos restaurációkat (helyreállításokat) végez, ügyelve az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák (fogformák, rágófelszín) és harmonikus fogszín visszaállítására. Ez a fogorvos részéről sokkal több idő ráfordítást, speciális technikák és a legjobb minőségű fogászati anyagok alkalmazását követeli meg.

  • Esztétikus tömés

   A fogszuvasodás az embert sújtó leggyakoribb krónikus megbetegedés. Jellemzően rágófelszíneken, a fogak egymás felé néző sima felszínén, fogközökben fordul elő. Ez visszafordíthatatlan folyamat. Fogászatunkon a szuvas fogak helyreállításához fémmentes esztétikus tömőanyagokat használunk.

  • Inlay/Onlay (betét)

   A rágófogak területén alkalmazott legmagasabb szakmai igényeket is kielégítő helyreállítási technika. Általában a kifúrt üregről vett precíziós lenyomatvétellel indul, majd fogtechnikai laboratóriumban készül el a tökéletesen anatómikus és esztétikus betét. Ezt a fogorvos a második kezelés alkalmával az üregbe ragasztja.

  • Gyökérkezelés

   Gyulladt, esetleg sérült, érzékeny fogak megmentésére irányuló kezelés. Nemcsak a fájdalmat szünteti meg, segítségével a gyökér körül kialakult gyulladások is gyógyíthatóak.

  • Kerámia héj

   A frontfogak esetében használt esztétikai megoldás, amikor a fog külső (ajak felőli) felszínére kerül ragasztással az a kontaktlencse-szerű vékony porcelán lapocska, mely segítségével korrigálhatók a szín és méretbeli eltérések, valamint fogak közötti rések zárására is alkalmas. Ezzel a módszerrel nagyon rövid alatt (1-2 hét) lehet a páciens mosolyát minimális beavatkozással akár tökéletessé „varázsolni”.

  Fogpótlások

  Olyan fogművek, amelyek a károsodott fogak hiányzó részeit, vagy éppen a hiányzó fogakat pótolják. Feladatuk a rágóképesség helyreállítása, a hangképzési nehézségek, beszédhibák kiküszöbölése. Ezek mellett magas esztétikai elvárásoknak is meg kell feleljenek.

  • Korona

   A korona egy fix fogpótlás, amelyet lecsiszolt fogra készítünk el, fogtechnikus segítségével. Akkor javasoljuk, amikor a fog már jelentős mértékben károsodott, de még a megfelelő mértékben stabil ahhoz, hogy egy koronát elviseljen.

  • Híd

   Hídnak nevezzük az olyan fogpótlást, amellyel a hiányt pótló fogművet a maradék fogakra vagy az azokat helyettesítő implantátumokra rögzítjük. Hidat készítünk, ha egy vagy több fog hiányát szeretnénk pótolni és a maradék fogak száma, minősége megfelelő ahhoz, hogy a rá háruló rágónyomást elviselje.

  • Fogsorok

   Akkor készítünk kivehető fogpótlást, ha a szájban nincs elegendő mennyiségű vagy minőségű pillérfog a rögzített pótlás elkészítéséhez. Ha a páciens nem alkalmas implantációra, akkor jó alternatív megoldást jelent. Szinte minden foghiány pótolható vele, egészen a teljesen fogatlan állapotig.


   • Részleges fogpótlás

    Akkor használatos, ha az állkapocsban ugyan még vannak fogak, de számuk, elhelyezkedésük már nem teszi lehetővé a fix híd elkészítését. A saját fogakon fém kapcsokkal rögzül, mely az elülső fogaknál esztétikailag hátrányos lehet.


   • Teljes fogsor

    Akkor javasoljuk, ha a páciens nem alkalmas implantációra, vagy esetleg elzárkózik ettől a megoldástól. Ahhoz, hogy a legtermészetesebb hatást keltsük, műanyag, illetve porcelán fogsorfogakat használunk. Hátránya, hogy rögzítő elemek hiányában rágáskor, beszédkor elmozdulhat a szájban.


   • Kombinált fogpótlások

    Gyors és ideális megoldás a teljes fogazat pótlására. A kombinált fogpótlás két részből áll. Egy szájban rögzített, beragasztott, és egy kivehető részből. Ezek a fix részek a saját frontfogakra épített porcelán koronák, melyekhez rejtett tartóelemekkel rögzített kivehető rész párosul. A rögzített elemek miatt stabilitásuk sokkal megbízhatóbb, sokkal erősebbek, mint a kapcsos részleges fogsorok. A kombinált fogsorok egy lépcsővel jobb megoldást jelentenek a kivehető fogsoroknál.

  • Implantációs fogpótlások

   • Implantátum beültetés

    A fogbeültetés helyi érzéstelenítésben történik, így nem jár fájdalommal. Az implantátumon rögzített koronák teljesen a saját fog érzetét és funkcióját nyújtják. Ezzel tudjuk biztosítani fogai és fogínye hosszú távú egészségét és esztétikus megjelenését.

    Tökéletes fájdalommentességet lehet elérni
    A fogászati kezelésekben használatos helyi érzéstelenítőkkel (Ultracain, Lidocain) tökéletes fájdalommentességet lehet elérni. Egy implantátum behelyezéséhez csupán 1,5-2 cm-es metszést ejtünk a nyálkahártyán. Ezt követően a CT vizsgálat által előre pontosan meghatározott pozícióba egy speciális sebészeti készülék segítségével elvégezzük az implantátum helyének kialakítását a csontban. Mindeközben enyhe rezgésen kívül semmi nem érezhető.

    Közel 100%-os sikerarány
    A tiszta titánból készített csavar a menetek segítségével könnyen, de stabilan becsavarható a csontba. Klinikánkon kizárólag a legmegbízhatóbb, több mint 40 éve piacvezető Nobel Biocare implantátumokat ültetjük be, melyek világszerte közel 100%-os sikeraránnyal rendelkeznek.

    Az implantátum beültetését követően a legtöbb esetben azonnal az implantátumba helyezünk egy ún. gyógyulási fejet, mely mellett összevarrjuk az ínyt fel nem szívódó fonallal. A varratokat a 10-14. napon távolítjuk el. A varratszedés fájdalmatlan, 1-2 perces beavatkozás.

    A gyógyulási fej egy kör keresztmetszetű titán „sapka”, mely néhány hét alatt megformázza az ínyt, így a lenyomatvételhez már nem lesz szükség sem sebészi metszésre, sem érzéstelenítésre. Az implantátum gyógyulási ideje sinus-lift alkalmazása esetén 6-8 hónap, ezután a lenyomatvételt követően 1-2 hét alatt készül el az Ön végleges pótlása. Az implantátumon rögzített koronák teljesen a saját fog érzetét és funkcióját nyújtják.


   • Azonnali implantáció

    A foghúzást követő speciális implantációs technika segítségével megkímélhető a páciens a többszöri sebészi beavatkozástól és az indokolatlan csontveszteségtől. Így egységnyi gyógyulási idő alatt regenerálódik a húzás helye és gyógyul a csont az implantátum körül.

    Bizonyos helyzetekben elkerülhetetlen, hogy egy fogat el kell távolítani. Tudományos vizsgálatok tucatjai bizonyítják, hogy a húzást követő csont leépülés néhány napon belül megindul és az első 3 hónapban igen kifejezett. Amennyiben hosszú hónapok, évek telnek el a fog elvesztését követően, gyakran kerülhetünk abba a helyzetbe, hogy már kevés a csont mennyisége egy késői implantátum beültetésre, vagy legalábbis esztétikailag kedvezőtlen kialakítású pótlást lehet csak készíteni az implantátumra.

    Az UCLA Implant Master Program lehetőséget biztosít az azonnali, foghúzást követő implantációs technikára, mellyel megkímélhető a páciens a többszöri sebészi beavatkozástól és az indokolatlan csontveszteségtől.


   • All-on-Four

    Ez a technika lehetővé teszi egy teljesen fogatlan páciens számára is, hogy akár egy napon belül rögzített, teljesen stabil fogsorra cserélje korábbi kivehető protézisét. A legtöbb esetben megoldást nyújt azoknak is, akiket korábban eltanácsoltak az implantációs beavatkozásoktól az előrehaladott csontleépülés miatt. Így ők is viszonylag csekély műtéti beavatkozás révén nyerhetik vissza magabiztos mosolyukat és teljes rágóképességüket.

    Fogsor rögzítése 4 implantátummal
    Az eljárás lényege, hogy egy forradalmi újításként az állcsontok elülső, ún. tömör csontos régiójába kerül beültetésre 4 db implantátum oly módon, hogy a hátsók egy bizonyos ferde szögben rögzülnek. Az esetek túlnyomó többségében még idős korban is található alkalmas terület a front régióban e beavatkozás elvégzésére. A 4 implantátumhoz csavarozható módon tudjuk rögzíteni az új teljesen fix fogsorokat, így akár egy napon belül a korábbi kivehető protézisek helyére gyönyörű, új és főleg stabil rögzített fogsor kerül.


   • Esztétika implantációs fogpótlások

    Amennyiben a foghiány az elülső, így látható területen alakult ki, fokozott figyelmet érdemel annak megszüntetése is! Az implantáció célja nem egyszerűen a hiány eltüntetése és a fog(ak) pótlása, hanem annak legtermészetesebb kinézetű megvalósítása. Ez szakmailag azt jelenti, hogy egy implantációs beavatkozást már a tervezés fázisában a végső cél ismeretében kell mérlegelni és ennek megfelelően kell az egyes lépéseket végrehajtani.

    Magasabb használati és esztétikai értékű végeredmény
    Figyelni kell a csont kontúrokra, az íny biotípusára (vastagságára), a szemben levő fogak helyzetére, a szomszédos fogak ínylefutására stb. Sokszor szükség van – főleg korábban eltávolított fogak esetén – csontpótlásra, olykor íny (kötőszövet) vastagításra is. Az implantátumot pedig háromdimenziósan a megfelelő helyre kell beültetni. Ehhez sablonok, tervek készülnek előzetesen. Az ilyen szemléletű beavatkozás minden szempontból magasabb használati és esztétikai értékű végeredményt nyújt.


   • Csontpótlás

    Amennyiben sok idő, évek telnek el egy vagy pláne több fog elvesztését követően, sajnos számolnunk kell azzal, hogy a környező csont volumene jelentősen csökken. Ez a dimenzió vesztés gyakran hiúsítja meg a hagyományos elvek szerinti fogbeültetést. Ahhoz ugyanis, hogy a beültetett implantátum funkcióstabil legyen, megfelelő mennyiségű csontállomány szükséges körülötte.

    Augmentációs csontpótló technikák
    Szerencsére ma már ismertek és study-k által bizonyítottak azok az ún. augmentációs (csontpótló) technikák, melyek réven újra lehetőség nyílik a beültetésre, igaz egy többlet beavatkozás által. A kaliforniai UCLA élenjáró kutató és képzőhely az augmentációs technikák terén. Az eljárás lényege, hogy vagy saját csonttal vagy szintetikus csontpótló anyaggal egészítjük ki a defektus helyét és lefedjük egy speciális barrier membrán anyaggal. A regeneráció a szervezet természetes folyamatai által jön létre mintegy 6-9 hónap alatt.

  TÖBB ÉVTIZEDES FOGORVOSI TAPASZTALATTAL VÁRJUK PÁCIENSEINKET!

  Üzenet küldése

  Dr. Porcza Zsolt

  Vezető esztétikai fogszakorvos

   

  Szakmai tapasztalat: 22 év

  2000 Diploma Pécsi Orvostudományi Egyetem
  2000 - 2003 Szakképzés Fog és Szájbetegségek Szakorvosa Budapest, Semmelweis Egyetem Szakorvos képzés
  2005 - Magyar Orvosi Kamara Tagja
  2005 - Denti-System emelt szintű implantológia tanfolyam
  2005 - Sugárvédelmi tanfolyam
  2000 - 2011 előadások, továbbképzések a Dental World-ön

  Munkaterület, szakterületei, specializációi:
  - protetika
  - implantáció
  - esztétikus kerámia héjak
  - zirkon koronák
  - vállas preparálás
  - direkt héjak
  - esztétikai tömések
  - esztétikus betétek (inlay, onlay, overlay)
  - gyökérkezelések
  - fogfehérítés

  Nyelvismeret:
  - angol, német, román

  Személyfilozófiája:
  Fontosnak tartom, hogy pácienseim elégedetten távozzanak. Ennek érdekében nemcsak a tökéletes esztétikai helyreállításra törekszem, hanem a megfelelő funkcionális kialakításra is, hogy az elkészült pótlás ne csak szép, hanem használható és tartós legyen. Ezen kívül igyekszem nem csak a páciens fogaira koncentrálni, hanem magára az emberre is, hiszen egy barátságos, nyugodt környezet, egy kis odafigyelés sokat jelent a fogorvosnál amúgy is félő páciens számára.  Kapcsolat

  Dr. Porcza Antal

  Általános fogszakorvos


  Szakmai tapasztalat: 53 év

  1969 Diploma Marosvásárhely Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvostudományi kara
  1986-óta Magyarországon praktizál
  1992-ben alapította meg a Porcza-Dent fogászati magánklinikát

  Jelenlegi munkahelyek:
  Porcza-Dent klinika
  Claro-Dent klinika

  Kapcsolat

  Porcza Terézia

  Fogászati asszisztens


  Szakmai tapasztalat: 40 év

  Jelenlegi munkahelyek:
  Porcza-Dent klinika
  Claro-Dent klinika

  Kapcsolat

  Szentesi-Porcza Tünde

  Fogászati szakasszisztens


  Szakmai tapasztalat: 20 év

  Közgazdászként diplomáztam, és ebben a szakmában el is töltöttem pár évet, de közben elvégeztem a fogászati szakasszisztensi képzést, hisz családom minden tagja az egészségügyben tevékenykedik, így végül én is "beadtam a derekam" :) és a családi vállalkozás keretein belül kezdtem el dolgozni. Édesapám és bátyám mellett is asszisztáltam édesanyámmal megosztva. Volt alkalmam a Tb. által finanszírozott szakrendelőben is kipróbálni magam, amit nagyon szerettem, hisz kiváló gyakorlati lehetőség volt számomra. Emberekkel dolgozni örömet jelent, és a változatosságot és kihívást is biztosítja számomra.

  Nem mindig egészségügyi területen dolgoztam, de a fogászati ellátásban tudom igazán jól érezni magam, mert itt az esetek nagy többségében siker, mosoly és elégedettség a munkánk eredménye.

  Kapcsolat

  Galéria


  Rendelőnk már megalakulásakor 1991-ben azt tűzte ki céljául, hogy egyedülálló szakmai színvonalat képviselve, a páciensek legmagasabb elvárásainak megfelelően működhessen. Tudásunkat arra fordítjuk, hogy megőrizzük fogai egészségét, illetve azokat a maguk természetes tökéletességében állítsuk helyre. A legújabb eljárásokkal és anyagokkal dolgozunk. Az orvosi és technikai színvonal megegyezik a nyugat-európaiéval és a legapróbb részletekig a hosszú távú tartósság igényével készítjük el az Ön egyénre szabott kezelési tervét és hajtjuk végre a beavatkozásokat. Számunkra minden páciens egyéni kihívás. Mivel pácienseink nagy része külföldi, nyugat európai színvonalon dolgozunk, így fogpótlásaink magas minőségűek. Családias környezetben magas minőség és fájdalommentes ellátás mellett hasznos tanácsokkal látjuk el pácienseinket, akik nagyra értékelik barátságos hozzáállásunkat.

  Pácienseinknek minden fogorvosi szolgáltatást nagyon kedvező áron tudjuk biztosítani. Két modern fogászati rendelő, panoráma röntgen, kisröntgen, professzionális fogfehérítés, minőségi anyagok, profi fogtechnikai laboratórium, minden EU-konform előírásnak megfelelő felszereltség, betegbiztosítással elszámolható kezelések, betegbiztosítókkal leszerződött fogászat, kedvező árak állnak rendelkezésére. Kezelése befejezése után pedig azt érezheti, nem csupán jó fogakkal, hanem egy ápolt mosoly magabiztos érzésével is távozik.
  Reméljük, Önt is mihamarabb köszönthetjük pácienseink körében!

  Claro-Dent fogorvosi klinika

  BARÁTSÁGOS, NYUGODT KÖRNYEZETET BIZTOSÍTUNK !

  Üzenetküldés

  Kapcsolat

  H-9200 Mosonmagyaróvár Árpád utca 5.
  +36 96 576 848
  info@clarodent.com
  www.clarodent.com
  H, K, CS, P: 08:00 - 12:00 és SZE: 14:00-18:00

  Google Map

  CLARO-DENT Kft. Mosonmagyaróvár

  Egészségpénztár

  A meglévő szerződés alapján illetve ennek hiányában bármelyik egészségpénztárral eseti megbízási szerződést kötünk, így az Egészségpénztárak a pácienseinknek a kezelést követően az adott számlát befogadják. Ennek alapján az egészségpénztár visszatéríti a számlán igazolt összeget.

  Szolgáltatásaink

  Diagnosztika
  Esztétikai fogászat
  Konzerváló fogászat
  Kozmetikai fogászat
  Fogpótlások